bedrijfscultuur tijdens corona

Over de jaren heen zien we een stijging van onroerend goed binnen de zakelijke markt. Als je momenteel een bedrijfspand huurt is het daarom van belang dat je goed in de gaten houdt wat de status is van je huurcontract. Ook als je erover nadenkt om binnenkort een pand te huren is het een goed idee om de huurvoorwaarden goed door te nemen.

Kantoorpand huren voor kleine bedrijven of zzp’ers

Veel startende ondernemers kiezen ervoor om een pand te huren. Huren kent namelijk veel voordelen die voor starters erg in trek zijn. Zo zit je niet direct vast aan het pand en kun je de huur opzeggen wanneer je wilt. Als je toekomst als bedrijf nog onzeker is kun je deze flexibiliteit zeker goed gebruiken. Bovendien is huren een stuk voordeliger als het op kosten aankomt. Onderhoud wordt vergoed door de verhuurder en de kosten zullen dus niet voor jouw rekening zijn.

Online kun je gemakkelijk huurprijzen vergelijken om zo tot de beste keuze te komen. Voordat je het huurovereenkomst ondertekent is het een goed idee om alle afspraken met de verhuurder nog even na te gaan. Denk aan de huurprijs en het betaaltermijn, maar ook afspraken over servicekosten, gasrekening en onderverhuur.

Dit moet je regelen voor de huurovereenkomst rond is

Zorg dat je het kantoorpand hebt opgemeten voordat je gaat huren. Je kunt zo goed nagaan of het aantal vierkante meter dat je huurt overeenkomt met de afmeting die in het contract genoemd wordt. Verder is het ook handig om te na te gaan wat het huurtermijn bedraagt. Als starter is het bijvoorbeeld aantrekkelijk om flexibel te huren, zodat je niet jarenlang vastzit aan een contract. Zo kun je de huur opzeggen als je je organisatie wilt uitbreiden en dus een nieuw pand wilt huren of kopen.