Interim Management is een uitvoerende oplossing op korte termijn met voordelen op lange termijn voor organisaties en bedrijven die veranderingen ondergaan. Het is een gevestigde strategie voor leidinggevende hulpbronnen geworden voor ondernemingen in de particuliere en de openbare sector. Veel bedrijven zien interim management nu als een kosteneffectieve en positieve manier om zeer gespecialiseerde en waardevolle leidinggevende vaardigheden te verwerven op een moment dat die het meest nodig zijn. Deze vaardigheden kunnen een instrumenteel effect hebben op de duurzaamheid, de groei en het voortbestaan van een onderneming.

Verandering en innovatie voltrekken zich in een snel tempo

En organisaties hebben moeite om deze veranderingen bij te houden. Interim-managers of -directeuren krijgen steeds vaker de opdracht om met deze veranderingen om te gaan. Als gevolg daarvan is de rol van de interim-manager sterk veranderd.

Voor bedrijven die een professional nodig hebben die echt het verschil kan maken, maar in dit klimaat aarzelen om iemand voltijds aan te nemen, kan het inschakelen van een interim-manager de oplossing zijn. Er zijn voordelen verbonden aan het zoeken naar een noodoplossing voor een gebrek aan managementmiddelen en om een tekort aan vaardigheden aan te pakken tijdens een overgangsperiode of crisis.

Interim Management biedt grote voordelen:

  • Ervaring – De interim-manager zal gekwalificeerd zijn en ervaring hebben met soortgelijke problemen.
  • Resultaten – Interim-managers zijn eraan gewend op resultaten te worden beoordeeld en weten dus hoe ze resultaten moeten boeken
  • Objectiviteit- Interim-management wordt niet beperkt door politiek, protocollen of persoonlijkheden
  • Kennisoverdracht- Interim-managers dragen belangrijke vaardigheden en ervaring over aan het team
  • Verantwoordingsplicht- Interim-managers zijn verantwoordelijke lijnmanagers die resultaten leveren
  • Doeltreffendheid- Interim-managers hebben de autoriteit om verandering of overgang te bewerkstelligen
  • Uitvoering – Interim-managers adviseren de raad van bestuur maar voeren ook de strategie uit

Snel veranderingen doorvoeren

Tot voor kort werden interim-managers en -directeurs meestal binnen bestaande afdelingen aangesteld om snel de nodige veranderingen door te voeren. Nu worden ze vaker ingezet om innovatie vorm te geven en te ontwerpen. Dankzij hun kennis en ervaring kunnen zij snel veranderingen doorvoeren en met succes herstructureren. Zij zijn de ideale mensen om innovatie tot stand te brengen.