Interim management

Stratetisch Advies Centrum - Interim ManagementDe interim manager ondersteunt het management of neemt de algehele leiding over de onderneming. Voor een korte periode van ziekte of ter overbrugging van familieopvolging.

De interim manager is geen concurrent van de zittende managers, maar ondersteunt het management en vertrekt weer. De gevreesde stoelendans is er niet, de samenwerking wel!

Het mooie hiervan is, dat de interim manager niet alleen strategisch analyseert en adviseert, maar ook doorvoert. Zeker in familiebedrijven vergroei je met elkaar en kunnen familiare banden in de weg staan bij beslissingen doorvoeren. Dit doet de interim manager voor u. De interim manager doet de functionele kant en de nare aspecten van veranderingsmanagement. U als MKB ondernemer de relatie. Immers u moet op lange termijn verder met uw bedrijf.

Interim managers motiveren
Het motiveren van werknemers is altijd een uitdaging voor nieuwe managers. Om te weten hoe je ze moet motiveren, moet je ze ook echt kennen. Dat kost tijd en maakt deel uit van de leercurve voor nieuwkomers om zich aan te passen.

Hoewel de tijd voor een interim manager in een bedrijf beperkt is, weten zij hoe ze het beste uit hun werknemers kunnen halen. Ze stimuleren en stimuleren de productiviteit door te begrijpen wat elke werknemer motiveert, en zijn in staat om hun team meer te laten bereiken in een kortere tijd.

Interim Managers hebben ervaring
Interim managers hebben veel ervaring – zowel full-time als tijdelijk. Op basis van vroegere opdrachten zijn ze in staat om resultaten te voorspellen, wat hen helpt goede beslissingen te nemen die het bedrijf op lange termijn ten goede komen.

Hun kennis helpt hen problemen te diagnosticeren en te genezen, in plaats van alleen symptomen te behandelen. Omdat interim managers alles al eerder hebben gezien en gedaan, zijn ze in staat om op hun voeten te denken en het bedrijf naar duurzame groei in de juiste richting te leiden.

Interim managers zijn gevoelig voor de waarden en de cultuur van het bedrijf, maar omdat zij geen voorgeschiedenis in uw bedrijf hebben, kunnen zij de situatie objectief en duidelijk bekijken. Persoonlijkheden en bedrijfspolitiek zullen geen invloed hebben op beslissingen over wat het beste is voor het bedrijf.

Neem gerust contact met ons op

Chartered Strategist