Ondernemers streven ernaar hun ondernemingen uit te breiden, hun marktaandeel te vergroten en hun impact te verbreden. Dit streven naar groei brengt echter vaak complexe uitdagingen met zich mee. Als registerstrateeg heb ik de kans gehad om deze uitdagingen van dichtbij te bekijken en samen te werken met de ruggengraat van onze economie, de MKB’ers, om groeiveranderingen door te voeren.

In deze blog wil ik graag dieper ingaan op de ‘hoe’ van strategische groeiverandering en hoe mijn rol als registerstrateeg bijdraagt aan het succes van ondernemers.

De Ondernemer Centraal

Bij strategische groeiverandering is het essentieel om te begrijpen dat de ondernemer zelf het middelpunt van de operatie vormt. In plaats van ons alleen te concentreren op de onderneming waarin zij opereren, kijken we naar de persoon die de koers uitzet. Dit is cruciaal omdat het succes van een bedrijf vaak afhankelijk is van de visie, beslissingen en prioriteiten van de ondernemer.

Stap 1: Strategie Uitdenken

Een van de eerste stappen in mijn rol als registerstrateeg is het uitdenken van een strategie. Dit is geen standaardstrategie die voor iedereen werkt, maar een op maat gemaakte aanpak die rekening houdt met de unieke uitdagingen en doelen van de ondernemer en hun bedrijf.

Dit houdt in dat we diep in de huidige situatie van het bedrijf duiken en een duidelijk beeld krijgen van waar de groeikansen liggen. Samen met de ondernemer ontwikkelen we een strategie die niet alleen de huidige uitdagingen aanpakt, maar ook een roadmap biedt voor toekomstige groei.

Stap 2: Betrokkenheid bij het Hele Proces

Mijn werk als registerstrateeg gaat verder dan alleen het bedenken van strategieën. Ik ben gedurende het hele proces betrokken. Dit betekent dat ik niet alleen advies geef, maar ook actief samenwerk aan de implementatie van de strategie. Dit omvat het opzetten van meetbare doelen, het monitoren van de voortgang en het aanpassen van de strategie indien nodig.

Stap 3: Resultaatgericht Samenwerken

Het ultieme doel van strategische groeiverandering is resultaat. Als registerstrateeg is mijn voldoening afkomstig van het zien van groei en succes bij mijn klanten. We werken als een team om de gestelde doelen te bereiken en ervoor te zorgen dat de strategie vruchten afwerpt.

Als registerstrateeg richt ik me op de ‘hoe’. Hoe kunnen we de ondernemer en hun onderneming optimaal laten presteren? Het is een uitdaging die me elke dag inspireert en motiveert. Samen met ondernemers zorgen we ervoor dat ze de best mogelijke beslissingen nemen en prioriteiten stellen om hun bedrijf te laten groeien.

Ik ben enthousiast om nog meer ondernemers te ondersteunen bij hun groeireis.