too good to go logo

Bij Too Good To Go geloven ze in de verantwoordelijkheid die zij hebben om de impact op het milieu te verminderen. Daarom zijn zij op een missie om het voor bedrijven makkelijker te maken om overtollig voedsel te doneren aan goede doelen en lokale doelen, in plaats van het weg te gooien. Ondanks de enorme uitdaging, nemen zij hier een maatschappelijke positie in. Voedsel is een aspect en het vergroot de bewustwording van de sociale impact middels deze manier van werken.

Zelf de impact op het milieu verminderen

Het is belangrijk dat je je bewust bent van de verschillende manieren waarop je kunt recyclen op je kantoor of werkplek. Door dit te doen, kun je anderen beïnvloeden en een verschil maken. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen:

  • Informeer jezelf en anderen over wat kan worden gerecycled. Dit omvat alles van papier en toners tot vloerbedekking en tapijten.
  • Maak het mensen gemakkelijk om te recycleren door recyclebakken en -etiketten ter beschikking te stellen.
  • Moedig anderen aan om te recyclen door zelf het goede voorbeeld te geven.
  • Artikelen schrijven of video’s maken. Ben je creatief? Als dat zo is, zou je kunnen overwegen om inhoud te maken om het bewustzijn over milieukwesties te vergroten. Deze truc is vooral handig als je een licht wilt laten schijnen op onbekende onderwerpen. Er is altijd ruimte voor artikelen en video’s over hoe mensen een verschil kunnen maken.
  • Je hoeft niet ver te gaan om een verschil te maken, maar gewoon bewust zijn en actie ondernemen kan al een groot effect hebben.

Actie ondernemen op basis van klimaat

Ook al weten we allemaal hoe belangrijk het is om actie te ondernemen, hoeveel van ons doen dat ook? Weten hoe je actie kunt ondernemen is slechts de eerste stap. Ook al zijn dit geweldige manieren om te beginnen met het verhogen van het bewustzijn, we moeten de bewustwording en omzetten in actie.