Het begrip ‘e-learning’ komt steeds vaker voor. E-learning is een verzamelterm voor alle online leervormen. Via het internet kunnen particulieren en werknemers trainingen volgen om hun vaardigheden te verbeteren. Dit betreft van alles: bijvoorbeeld het leren van een taal, het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden of specifieke skills die binnen het bedrijf van pas komen. Steeds meer organisaties introduceren e-learning in hun bedrijfscultuur. Benieuwd wat e-learning voor jouw bedrijf kan betekenen? Hieronder vind je de voordelen!

Wat kan e-learning betekenen voor ondernemers?

Wat e-learning zo aantrekkelijk maakt is de toegankelijkheid. Dikke boeken zijn niet langer nodig, alle informatie is op het internet te vinden. Cursisten kunnen leren door video’s te kijken, quizzen te maken of door artikels te lezen. Omdat alles digitaal is kan de stof ook gemakkelijk worden aangepast zodat het precies aansluit op wat je personeel nodig heeft. Met e-learning kun je de vaardigheden van je werknemers verbeteren en leer je ze nieuwe skills aan. Ook is het mogelijk om je personeel klaar te stomen voor een nieuwe functie aan de hand van e-learning.

Online bijscholing vs. fysiek leren

Als je momenteel al fysieke cursussen aanbiedt aan je personeel kan het baat hebben om over te stappen op e-learning. Online leren kent namelijk veel voordelen ten opzichte van fysiek leren. Allereerst kun je op kosten besparen. Zo kunnen je werknemers gemakkelijk thuis of op kantoor gebruik maken van e-learning, maar zullen ze voor fysieke bijscholing op locatie aanwezig moeten zijn. Voor e-learning hoef je deze reiskosten niet meer te vergoeden.

E-learning inzetten in jouw organisatie

Ook zorgt e-learning voor een sneller leerproces. Je personeel kan in hun eigen tijd aan de slag en is niet afhankelijk van een cursusleider. Bovendien kan het proces van je werknemers gemakkelijk worden gevolgd, doordat e-learning gebruik maakt van tracking. Door e-learning in te zetten binnen je bedrijf leidt jij je personeel op tot echte experts.