Uw eigen bedrijf beginnen of een bestaand bedrijf kopen?

Veel mensen die denken aan een bedrijf beginnen, denken aan van nul beginnen, hun eigen idee ontwikkelen, en het bedrijf vanaf de grond opbouwen. Een bedrijf vanaf nul beginnen heeft echter enkele nadelen, waaronder de moeilijkheid om een klantenbestand op te bouwen, het nieuwe bedrijf op de markt te brengen, werknemers in dienst te nemen, en een cash flow op te bouwen. En dat alles moet gebeuren zonder een track record of reputatie. Een gevestigd bedrijf kopen in plaats van een nieuw bedrijf op te richten heeft veel voordelen, maar er zijn ook een paar risico’s aan verbonden.Een overzicht maken van de voor- en nadelen van elke optie kan u helpen beslissen welke voor uw situatie de juiste is. Hier volgen de voor- en nadelen van het starten van uw eigen bedrijf of het kopen van een bestaand bedrijf.

Voordelen van het kopen van een bedrijf.

Een bedrijf kopen wordt als minder riskant beschouwd dan uw eigen bedrijf beginnen, vooral als u een goed geleid, winstgevend bedrijf voor de juiste prijs kunt kopen. Dit zijn de voordelen van het kopen van een bedrijf.

– Het moeilijke werk voor het opstarten is al gedaan. Bedrijfsplannen en procedures moeten al bestaan.
– Er bestaat al een markt voor uw product of dienst, dit omvat klanten, contacten, uitrusting, of leveranciers.
– Een gevestigd bedrijf kopen betekent onmiddellijke cash flow.
– Het bestaande personeel zal ervaring hebben die het kan delen.

Niet elk bedrijf op de markt is een goed vooruitzicht. Sommige eigenaars verkopen misschien onrendabele of minder goed presterende bedrijven. Dat kan een riskante investering zijn.

Nadelen van het kopen van een bedrijf.
– Het bedrijf moet misschien ingrijpend verbeterd worden.
– Het bedrijf kan slecht beheerd worden.
– Sommige bedrijven kunnen veel investeringen vergen om ze winstgevend te maken.
– Er kunnen ook lopende uitgaven mee gemoeid zijn, die u misschien moet dekken.

Een bedrijf beginnen.

Een bedrijf beginnen is riskant, en veel startende bedrijven mislukken omdat zij niet volledig voorbereid zijn. Een startende ondernemer heeft te maken met veel onbekenden, zoals of de klanten gemotiveerd zullen zijn om de producten en diensten te kopen, en of het bedrijf efficiënt genoeg kan werken om winst te maken. Als u het leuk vindt om dingen van de grond af op te bouwen, zult u waarschijnlijk niet te maken willen hebben met het bestaande bedrijf van iemand anders. In dat geval is uw bedrijf van de grond af opbouwen waarschijnlijk de beste manier. Helemaal vanaf nul beginnen is ook een goede optie als u een beperkt budget hebt. U kunt uw nieuwe bedrijf zo vormen dat het past bij uw beschikbare kapitaal, bijvoorbeeld door thuis te werken of in deeltijd, in tegenstelling tot de financiële eisen van het kopen van een franchise of een lopend bedrijf.

De voordelen van een eigen bedrijf beginnen.
– Het is aanzienlijk minder duur.
– Uw eigen baas zijn. Wanneer u een bedrijf begint en zelfstandige bent, bent u uw eigen baas en hebt u uiteindelijk uw eigen lot in handen.
– U maakt uw eigen schema en werkt in uw eigen tempo.
– Flexibele uren. Een eigen zaak hebben is hard werken en vereist vaak lange, oneven uren. In sommige gevallen kunt u met uw eigen bedrijf flexibelere uren hebben. Veel thuisblijvende ouders, bijvoorbeeld, kiezen ervoor ondernemer te worden.

Een eigen bedrijf beginnen kan veel voordelen hebben, maar bedenk wel dat niet alle nieuwe bedrijven slagen.

Nadelen van een eigen bedrijf beginnen.

– Financieel risico: Geld verliezen is een van de grootste risico’s van het hebben van een eigen zaak. Er zijn opstartkosten voor materiaal en bedrijfsvestiging, en maandelijkse verplichtingen. De kosten variëren, afhankelijk van het soort en de grootte van het bedrijf. Veel bedrijfseigenaars sluiten een lening af wanneer zij een zaak beginnen, wat betekent dat zij vanaf de eerste dag in de schulden zitten.

– Tijdsbeslag: Mensen beginnen vaak een bedrijf om meer tijd met hun gezin te kunnen doorbrengen. Helaas is het runnen van een bedrijf uiterst tijdrovend, u komt er misschien niet aan toe omdat u alles in dit bedrijf afhandelt.

– Ongewenste taken: Wanneer u een bedrijf begint, zult u verantwoordelijk zijn voor het doen of overzien van zo ongeveer alles wat gedaan moet worden. U kunt verstrikt raken in werk dat u niet leuk vindt. Als bedrijfseigenaar zult u waarschijnlijk ook enkele onaangename taken moeten uitvoeren.

– Stress: Ondernemers hebben de neiging veel stress te ervaren, en ook gezondheidsproblemen. Omdat u geen vast salaris hebt, moeten bedrijfseigenaars altijd nieuwe verkopen en inkomsten genereren. Eigenaars ondervinden vaak grote schommelingen in hun maandelijkse inkomsten en hebben potentieel meer schulden.