DSM, oorspronkelijk Dutch State Mines, is een Nederlands chemisch bedrijf dat in 1902 werd opgericht om de productie van steenkool te coördineren. Het bedrijf heeft sindsdien een lange weg afgelegd en is nu een wereldwijde leverancier van hoogwaardige producten en oplossingen op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaam leven.

Wat DSM zo bijzonder maakt, is hun voortdurende focus op duurzaamheid en innovatie. Het bedrijf heeft een duidelijke visie om de wereld te helpen een betere plek te maken, en dit uit zich in hun inspanningen om duurzame producten te ontwikkelen en hun impact op het milieu te verminderen.

DSM heeft zichzelf ambitieuze doelen gesteld voor 2030

Waaronder het verminderen van hun CO2-uitstoot met 30% en het gebruiken van 75% hernieuwbare energie. Het bedrijf is ook actief betrokken bij de ontwikkeling van duurzame alternatieven voor plastic, en heeft een innovatief materiaal ontwikkeld dat 75% biobased is en dat kan worden gebruikt als alternatief voor traditionele kunststoffen.

Maar DSM’s toewijding aan duurzaamheid gaat verder dan alleen het verminderen van hun eigen impact op het milieu. Het bedrijf werkt ook samen met klanten en partners om duurzame oplossingen te ontwikkelen en te implementeren. Zo heeft DSM bijvoorbeeld samengewerkt met voedingsmiddelenproducenten om alternatieven te ontwikkelen voor dierlijke eiwitten, en heeft het bedrijf een nieuw voedingsproduct ontwikkeld dat de gezondheid van koeien bevordert en de uitstoot van broeikasgassen vermindert.

Innovatie is ook een belangrijke pijler van DSM’s bedrijfsstrategie

Het bedrijf heeft zichzelf ten doel gesteld om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan een duurzame toekomst. Dit heeft geleid tot enkele opvallende innovaties, zoals een bio-based kunststof die is gemaakt van plantaardige oliën en die kan worden gebruikt als alternatief voor traditionele plastics.

DSM is ook betrokken bij de ontwikkeling van geavanceerde technologieën, zoals 3D-printen en slimme materialen. Het bedrijf heeft samengewerkt met verschillende partners om 3D-printingtechnologie te ontwikkelen voor de productie van medische implantaten en andere complexe onderdelen.

Kortom, DSM is een bijzonder Nederlands bedrijf dat voorop loopt in duurzaamheid en innovatie. Door zich te richten op duurzame oplossingen en innovatieve technologieën, heeft het bedrijf zich gepositioneerd als een leider in de industrie en als een belangrijke speler in de overgang naar een duurzamere toekomst.